Allt om olika typer av hästspel

Det finns många typer av hästspel på marknaden, både gratisspel och spel som kostar. Många är vi som älskar hästar och det är just därför vi har skapat den här hemsidan. Att spela hästspel är ett trevligt tidsfördriv som passar de flesta och det finns flera olika typer. Du kan välja spel där du sköter om din häst men även spel där du tävlar i hoppning eller kapplöpning. Vårt mål med denna sida är att ge dig så många tips vi kan om bra hästspel för att du enkelt ska hitta rätt.

Datorspel med hästar

Du hittar många datorspel på nätet med hästar som tema, några mer populära än andra. Det finns spel där du ska rengöra stallet och fixa så att hästarna får det fint. I andra spel ska du bada hästar och ponnys och göra dem fina för utställning. Vi har alla de bästa hästspelen här hos oss där du kan fixa och dona, perfekt för de som älskar ordning och reda.

Om du är mer för att tävla finns det gott om spel med hästhoppning som tema, där du ska lära dig banor och ta dig över alla hinder med din häst. Det finns givetvis även spel där du ska tävla i kapplöpning, kan du komma i mål fortast med din kuse? Oavsett vilken typ av spel du känner för kommer du att hitta många alternativ här hos oss.

Några populära hästspel

Några hästspel är populärare än andra, både när det kommer till spel som kostar pengar och spel som är gratis. Vi ska här nedan gå igenom några av de allra populäraste hästspelen som garanterat kommer roa alla hästälskare därute.

Star Stable

Star Stable är ett väldigt populärt hästspel där du kan spela gratis fram till level fem. Sedan finns det olika betalalternativ att välja mellan, såsom månadsvis eller en engångskostnad. I spelet finns givetvis hästar, men även mysterier och äventyr är en del av spelupplevelsen. Du kan rida runt i den spännande världen och utforska, men du kan också sköta om din häst. Träna dina hästar när du vill det. Om du känner dig spänningssugen kan du lösa mysterier och du har dessutom möjlighet att spela med dina vänner.

Spelet spelas via datorn, men det finns också som app där du kan se nyheter och kommunicera med dina vänner. Star Stable är verkligen ett perfekt spel för alla som älskar hästar.

Howrse

I spelet Howrse föder du upp hästar och sköter även om dem. Spelet har miljontals användare som du kan kommunicera med. Spelet finns till flera enheter, såväl i mobilen som datorn.

Betting på hästar

En annan typ av hästspel som är populärt idag är betting på hästsport. Om du gillar hästar och att se hästar tävla kan det förhöja upplevelsen att även satsa en slant på utfallet. Det är just trav- och galopptävlingar som betting brukar erbjudas på, vilka är mycket populära här i Sverige. Men var försiktig när det kommer till lån utan ränta som så många kan använda sig av när de bettar eller spelar på casino. Att betta på hästar borde vara för dig som har råd att göra det. Innan du bettar på hästsport är det bra att ha koll på vad som gäller. När du har ett hästintresse är det givetvis intressantare att ta del av information om hästarna och deras kuskar eller ryttare.

Du kan satsa på flera olika utfall. Innan du bettar på hästsport är det bra att ha koll på vad som gäller. När du har ett hästintresse är det givetvis intressantare att ta del av information om hästarna och deras kuskar eller ryttare.

Hos oss kan du även läsa mer om betting och inte bara om hästspel du spelar på dator eller i din mobil. Vårt mål är att tillhandahålla information om allt hästspel som finns. Här hittar du både information, nyheter och tips inom betting som kan hjälpa dig att förstå hur det fungerar.

Vanliga typer av betting på hästsport

Betting på hästsport berör alltså främst trav- och galopptävlingar. Det finns många bettingsajter som erbjuder betting på hästsport, men långt ifrån alla gör det. Förr hade ATG monopol på betting på hästar, men sedan den svenska spellicensen infördes har det monopolet försvunnit. Dock finns det en del sajter som ändå inte erbjuder betting på hästar.

Det vanligaste när du tippar på hästar är att tippa på vinnare. Du kan antingen satsa på vilken häst som vinner ett lopp, eller på vilka hästar som vinner ett antal lopp. På ATG hittar du fortfarande de traditionella tipsen på V74, V65 och Dagens Dubbel medan du på andra sidor själv komponerar ihop din tipskupong. Du kan ibland också satsa på vilka hästar som kommer på första och andra plats i ett lopp. Travlopp brukar springas nästan dagligen i Sverige vilket innebär att det finns gott om möjligheter att betta på sporten.

Att tänka på innan du spelar på hästar

Innan du spelar på hästar bör du vara medveten om en del saker. Först och främst bör du välja en bra bettingsajt att spela på. Det gäller att välja en spelsajt med licens från Spelinspektionen, då är din säkerhet garanterad. Sedan ska du aldrig satsa mer pengar än du har råd att förlora och du ska aldrig försöka vinna tillbaka förlorade pengar. Betting ska vara roligt, inte vinstgivande. Sedan är det förstås alltid roligt att vinna då och då.

Det är också bra att läsa på innan du börjar satsa pengar. Läs på om de tävlande hästarna, hur de brukar prestera på banan ifråga, hur deras dagsform är samt om de körs eller rids av en person som de är vana vid. Allt sådan spelar stor roll för hur utfallet blir. Även startspår kan avgöra hur ett lopp slutar.

Du kan hitta bra experttips på nätet, både på gratissidor som vår och på sidor där du betalar för tillgång till artiklar och liknande. Om du inte vill spela via nätet finns det också flera ATG-ombud du kan besöka och lägga dina spel på.

Hästspel är underhållande

Oavsett om du väljer att slappna av med ett gratisspel med hästtema, ett datorspel som kostar pengar eller att tippa på hästsport kan du räkna med att bli underhållen. Hästar är fantastiska djur och allt som rör dem är ren och skär underhållning.

Frågor och svar om hästspel

Finns det gratis hästspel på nätet?

Ja det finns massa hästspel gratis på nätet, vi tipsar om många av dem.

Finns det åldersgräns på hästspel?

De flesta hästspelen har ingen åldersgräns, förutom om du vill betta på hästsport. Betting är inte tillåtet för personer under 18 år.

Kan jag betta på hästsport online?

Ja det finns flera olika typer av hästsporter att betta på. Det finns något för alla!