De 5 mest populära sporterna att betta på

En av de sakerna som gör sportbetting så bra är att det finns väldigt många olika sporter att betta på. I grund och botten handlar betting dock alltid om samma sak, oberoende av sport. Det vill säga att man ska försöka förutsäga resultatet av ett specifikt sportevenemang, som hur många mål som görs under en fotbollsmatch eller vilken häst som kommer först i ett travlopp.

Nedan kommer vi lista några av de absolut mest populära sporterna att betta på, från ett svenskt perspektiv, samt dela med oss av några av våra bästa tips för betting på dessa sporter.

1.     Fotboll

Fotboll är den absolut största sporten i hela världen, så det är föga förvånande att vi listat fotboll högst. När man bettar på fotboll online finns det vanligen information om statistiken för alla ligor, lag och deras vinster samt förluster. Satsar man på ligor som Allsvenskan, Bundesliga, Premier League eller liknande, kan betters alltid tillgå positionerna i tabellerna, resultatet av de senaste matcherna och så vidare, vilket gör det enklare att placera sina insatser. Fotboll möjliggör för betters att satsa på olika spelmarknader, som matchvinnaren, turneringsvinnaren eller över/under. Se till att du väljer en legitim speloperatör för fotbollsbetting, så som Hajper betting.

2.     Hästkapplöpning

Redan i antikens rom var hästkapplöpning massunderhållning. Hästkapplöpning inkluderar både travsport och galoppsport och är otroligt populärt i Sverige. Det är dessutom en sport som varit synonymt med betting i många år, och till att börja med var hästkapplöpning definitivt den mest populära sporten att betta på. Idag kan betters spela på ett flertal olika lopp. Även här finns det olika spelmarknader att placera sina insatser på, som vilka hästar som blir placerade första, andra och tredje plats.

3.     Hockey

Även om hockey inte är lika stort på global nivå som det är i Sverige, är det en av de bästa sporterna att betta på. Ligor som NHL, SHL och CHL är ligor som rekommenderas att betta på då de inte bara erbjuder konkurrenskraftiga odds men också otroligt nervkittlande spänning. Spelmarknaderna för hockey varierar, men likt fotboll är de vanligaste oddsen här också på matchvinnaren, turneringsvinnaren samt över/under.

4.     Tennis

Detta är kanske en överraskning för några, men tennis är en av de mest populära sporterna att betta på globalt sett. Idag finns det gott om möjligheter för betters med ett intresse för tennis. Man kan exempelvis satsa på vem som vinner ett specifikt set, vem som vinner en match eller vilken tennisspelare som går vinnande hem från en hel turnering. Även här gäller det att hålla sig uppdaterad på de senaste nyheterna inom tennisvärlden för att få oddsen på sin sida.

5.     eSport

Den snabbast växande sporten inom bettingvärlden är eSport. Den ökade populariteten av de elektroniska sporterna har tvingat spelbolag att snabbt anpassa sig för att inte hamna på efterkälken. Idag erbjuder majoriteten av alla spelbolag odds på eSport. Vet du inte vad eSport är redan rekommenderar vi att du först och främst sätter dig in i fenomenet. Men för att sammanfatta eSport är det helt enkelt ett samlingsnamn för strategiska tävlingar i spel som utförs i en virtuell miljö.